Hayvansal Menşeli Amino Asit İçeren Sıvı Organik Gübredir. ‘Deri Tabaklama atıklarının’ içeriğinde bağlı halde bulunan %75-80 oranındaki Ham Proteinlerin, bir dizi zincirleme hidroliz yöntemiyle Amino Asitlere dönüştürülmesiyle elde edilir. Bitkilerin amino asit ihtiyacını dengeli biçimde karşılamaya yönelik formülasyonu sayesinde, çevresel stres koşullarına karşı direnç geliştirmelerine katkıda bulunur. Bileşiminde bulunan yüksek orandaki serbest amino asitler, bitkinin abiotik stres faktörlerine karşı toleransının gelişmesinde rol oynar.
Bitkiler | Kullanım Dozu | Uygulama Dönemleri | |
---|---|---|---|
Damla Sulama | Yaprak (100 L suda çözülerek uygulanır) | ||
Sebzeler | 500-800 ml/da | 200-250 ml/da | Fide dikiminden sonra (zaten fideler 3-4 yaprak) bir hafta sonra, üç hafta arayla 4-5 uygulama |
Meyve ağaçlarında | 1000-1500 ml/da | 250-300 ml/da | Tomurcuk kabarmasını takiben üç hafta arayla meyve olgunluğuna kadar uygulanır |
Tarla bitkileri | 1000-1500 ml/da | 200-250 ml/da | 3-4 yaprak oluşumu gerçekleştikten sonra üç hafta arayla ürün olgunluğuna kadar uygulanır |
Narenciye, muz | 1500-2000 ml/da | 250-350 ml/da | Meyve tutumu döneminden başlayarak iki hafta arayla meyve olgunluğuna gelinceye kadar uygulanır |
Kavun, karpuz, çilek | 1500-2000 ml/da | 200-250 ml/da | Fide dikiminden iki hafta sonra 15 gün arayla meyve olgunluğuna kadar uygulanır |
Yeşil alanlar | 500-1000 ml/da | 200-250 ml/da | Büyüme dönemi süresince iki hafta arayla uygulanır |
Garanti Edilen İçerik | Kütlece (%w/w) |
---|---|
Organik Madde | 55 |
Organik Karbon | 20 |
Organik Azot (N) | 8 |
Serbest Aminoasit | 12 |
pH | 6-8 |