İGSAŞ AMİNO ASİT doğal Bitkisel Menşeli Amino Asit İçeren Sıvı Organik Gübre olup, bitki özütlerinin enzim, mikroorganizmalar yardımıyla fermente edilmesinden elde edilmiştir. İGSAŞ AMİNO ASİT bir yandan faydalı mikroorganizma, zengin aminoasit, hormon, vitamin ve mineral içeriğiyle bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirmesi yanında, tohum çimlenmesi, bitki kök büyümesi ve gelişimi sağlayarak bitkilerin olumsuz koşullara karşı dayanımını arttırmaktadır. Ayrıca toprakta var olan veya gübrelerle verilen azot, fosfor potasyum, kalsiyum, mağnezyum, demir, bakı, çinko ve bakır yarayışlılığını arttırarak daha az gübre kullanımı ila daha yüksek verim alınmasına imkan sağlamaktadır. Bünyesinde yer alan amino asit çeşitliliği ile bitkilerin bağışıklık sitemini arttırarak, bitkilerin bakteriyel, mantari, viral hastalıklar ile böcek ve zararlılara (biotik) ve tuzluluk, yüksek pH, aşırı kireçli, düşük ve yüksek sıcaklık (abiotik stres) koşullarına karşı direncinin artmasına neden olmaktadır. İGSAŞ AMİNO ASİT tohum kaplama, fide daldırma, yapraktan uygulama, damla sulama ve yüzeye püskürtme yöntemleriyle uygulanabilmektedir.
Bitkiler | Kullanım Dozu | Uygulama Dönemleri | |
---|---|---|---|
Damla Sulama | Yaprak (100 L suda çözülerek uygulanır) | ||
Sebzeler | 500-800 ml/da | 200-250 ml/da | Fide dikiminden sonra (zaten fideler 3-4 yaprak) bir hafta sonra, üç hafta arayla 4-5 uygulama |
Meyve ağaçlarında | 1000-1500 ml/da | 250-300 ml/da | Tomurcuk kabarmasını takiben üç hafta arayla meyve olgunluğuna kadar uygulanır |
Tarla bitkileri | 1000-1500 ml/da | 200-250 ml/da | 3-4 yaprak oluşumu gerçekleştikten sonra üç hafta arayla ürün olgunluğuna kadar uygulanır |
Narenciye, muz | 1500-2000 ml/da | 250-350 ml/da | Meyve tutumu döneminden başlayarak iki hafta arayla meyve olgunluğuna gelinceye kadar uygulanır |
Kavun, karpuz, çilek | 1500-2000 ml/da | 200-250 ml/da | Fide dikiminden iki hafta sonra 15 gün arayla meyve olgunluğuna kadar uygulanır |
Yeşil alanlar | 500-1000 ml/da | 200-250 ml/da | Büyüme dönemi süresince iki hafta arayla uygulanır |
Garanti Edilen İçerik | Kütlece (%w/w) |
---|---|
Organik Madde | 55 |
Organik Karbon | 20 |
Organik Azot (N) | 8 |
Serbest Aminoasit | 12 |
pH | 6-8 |