Toprak EN
Çay için Gübreleme Önerileri
Çay
Önerilen Gübreler
İGSAŞ ZİNC

İGSAŞ ZİNC

Avantajlar: Çinko köklenme ve yeşil aksam gelişimi için çok gerekli olan hormonları ürettirir, çay bitkisinde filiz-yaprak verimini ve kalitesini artırır, aroma alkoloidlerini yükseltir. Çay yetişen topraklarda çinko azdır.

Kullanım Şekli: Nisanda ve Haziranda yaprağa 0,15'er kg/100 L su

Üre Fosfat 18-44-0

Üre Fosfat 18-44-0

Avantajlar: Bitkinin azot ve fosfor ihtiyacını destekler. Kök ve yeşil aksam gelişimi ile filiz-yaprak verimi ve kalitesini artırır.

Kullanım Şekli: Ekim ayında depo yaprak gübrelemesinde 0,2 kg/100 L su İGSAŞ COMBİ ve İGSAŞ BORAMİN ile karıştırılarak kullanılabilir.

İGSAŞ ÜRE %46 N

İGSAŞ ÜRE %46 N

Avantajlar: Beraberinde verilen çinko ile borun yapraktan emilimini artırır, kök ve yeşil aksamı geliştirir, yaprak verim ve kalitesini artırır.

Kullanım Şekli: Nisanda ve Haziranda yaprağa 0,3'er kg/100 L su İGSAŞ Zinc ve İGSAŞ Boramin ile karıştırılarak kullanılabilir.

İGSAŞ ENLARGE POTASH

İGSAŞ ENLARGE POTASH

Avantajlar: İçerdiği organik madde, azot ve potasyum sayesinde toprağı zenginleştirir, bitkiyi güçlendirir. Hastalık ve zararlılara karşı bitkiyi dayanıklı kılar ve yaprak verimi ile kaliteyi yükseltir.

Kullanım Şekli: Nisanda sıra aralarına toprağa yeterli su ile pülverizatörle 2 kg/da dozunda püskürtülecek.

İGSAŞ 3-24-0

İGSAŞ 3-24-0

Avantajlar: Bitkilerin azot, fosfor ve çinko ihtiyacını karşılar. Kök ve yeşil aksam gelişimi ile yaprak verimi ve kalitesini yükseltir. Çay yetişen topraklarda çinko azdır.

Kullanım Şekli: Nisanda sıra aralarına toprağa yeterli su ile pülverizatörle 3 kg/da dozunda püskürtülecek

İGSAŞ BORAMİN

İGSAŞ BORAMİN

Avantajlar: Bor toprak altı ve toprak üstü aksamların gelişimi için gerekli olup yaprak verimi ve kalitesini artırır. Çay yetişen topraklarda bor azdır.

Kullanım Şekli: Nisanda ve Haziranda yaprağa 0,15'er kg/100 L su

Potasyum Sülfat %51

Potasyum Sülfat %51

Avantajlar: Kapsadığı fosfor ve kükürt ile bitkinin potasyum ve kükürt ihtiyacını karşılar. Solunum ve fotosentezi düzenler. Bitkileri hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı kılar, kök, gövde ve yaprak gelişimi ile verim ve kalitesini artırır. Çay yetişen topraklarda potasyum azdır.

Kullanım Şekli: Mayısta sıra aralarına toprağa yeterli su ile pülverizatörle 3 kg/da dozunda püskürtülecek.

İGSAŞ COMBİ

İGSAŞ COMBİ

Avantajlar: İçerdiği demir, çinko, mangan, bor, bakır ve molibden mikro besin elementleri ile bitkilerde gelişim hormonları ve klorofili artırarak fotosentez ile karbonhidrat metabolizmasını teşvik eder, enzim aktivitelerini düzenler. Dolayısıyla genel olarak bitkinin kök ve yeşil aksam gelişimi ile filiz yaprak verimi ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: Ekim ayında depo yaprak gübrelemesinde 0,15 kg/100 L su