BİTKİ |
UYGULAMA ZAMANI |
UYGULAMA ŞEKLİ YAPRAKTAN (g/100l su) |
UYGULAMA ŞEKLİ TOPRAKTAN kg/da) |
Sera ve Açık Tarla Sebzelerinde; Kavun,
Karpuz, Çilek |
Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez
uygulanır |
100 – 200 |
3 – 4 |
Elma, Armut, Ayva, Şeftali, Kiraz, Vişne,
Kayısı, Nektarin, Erik |
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |
Üzüm, Muz, Nar, İncir, Narenciye, Zeytin,
Çay |
Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane |
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar |
Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez
uygulanır |
200 - 300 |
4 – 5 |
Soğan, Sarımsak |
Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır |
201 – 300 |
4 - 5 |
Şeker Pancarı, Patates, Çeltik vb |
Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |
Süs Bitkileri ve Kesme Çiçekcilik |
Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola,
Tahıllar (Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar vb),
Baklagiller, Yem Bitkileri vb |
Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez
uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |
Yeşil Alanlar |
İhtiyaç duyuldukça 2-3 kez uygulanır |
200 – 300 |
4 – 5 |